Kosten en vergoeding

Vergoeding verzekering

Een deel van de kosten worden vergoed uit de basisverzekering van uw ziektekostenverzekering. In 2021 is dit voor iedereen € 452,00. Houdt wel rekening met uw eigen risico. Daarnaast bent u misschien aanvullend verzekerd. Of u hebt een hoger eigen risico afgesproken. Neem uw verzekeringspolis mee, dan handelt Patrick al het papierwerk voor u af. Hij geeft u meteen inzage welke kosten voor uw eigen rekening komen. Wilt u zelf al eens een overzicht van kosten en vergoedingen krijgen? Pak dan uw verzekeringspolis en vul het  vergoedingsformulier in.

U

Drie gesprekken en controlle

Onder de prijs van het haarwerk vallen bij Anita & Patrick Haarwerken vier afspraken

1. Het kennismakingsgesprek.
2. De pasafspraak
3. De plaatsingsafspraak
4. De controle-afspraak

Bij de prijs van het haarwerk hoort ook dat Anita & Patrick desgewenst uw eigen haar afknippen. Dit is bijvoorbeeld gewenst indien u door medicatie last krijgt van massaal haarverlies.

Twee gesprekken vrijblijvend

De eerste twee afspraken zijn kosteloos en vrijblijvend. Krijgt u te maken met chemokuren, dan is soms niet duidelijk of uw eigen haar deze behandeling zal doorstaan of niet. Daarom is het verstandig een afspraak met Anita & Patrick te maken vóór u met de kuur begint. U kunt rustig een keuze maken en kosteloos twee weken lang een confectiehaarwerk bij Patrick reserveren.

Kiest u voor een haarwerk, dan zet Patrick de kosten voor u op papier, zodat u weet waaraan u toe bent. De schriftelijke koopovereenkomst wordt vervolgens door u getekend en Patrick maakt het haarwerk bij de plaatsingsafspraak voor u in orde door inknippen en stylen. Een haarwerk is, net als bijvoorbeeld lingerie, een persoonlijk voorwerp. Een badpak of bh kunt u doorgaans na aankoop niet terug geven, zelfs al is het nog niet gedragen. Hetzelfde geldt helaas voor een haarwerk.

Voor het vervaardigen van een haarwerk op maat is tijd nodig. Denkt u aan 10 tot 16 weken vanaf het plaatsen van uw bestelling. Na tekenen van de koopovereenkomst maakt Patrick in plastic een mal van uw hoofd. Met behulp van deze mal kan een haarwerk gemaakt worden dat precies is aangepast aan uw hoofd. Zowel over de pasrondes als de levertijd maken Anita & Patrick duidelijke afspraken met u.

Huisbezoek

Indien u in verband met uw gezondheid niet in staat bent de salon te bezoeken, dan komen Anita & Patrick ook bij u thuis of in het ziekenhuis. De kosten hiervan bedragen € 25, – per bezoek. (maximaal 25 km rond Maastricht). Deze kosten vervallen indien u een haarwerk bestelt.

Haarverzorgingspakket

Uw haarwerk moet een keer per week (intensief dragen) of een keer per twee à drie weken gereinigd worden. U ontvangt bij aanschaf van het haarwerk een starterpakket met verzorgingsproducten. Daarna kunt u bij Anita & Patrick een verzorgingsset aanschaffen voor € 25, – Deze set bestaat uit shampoo en verzorgingsbalsem die uw haarwerk in goede conditie houden.

Hoera uw haar groeit weer

Gaat uw eigen haar weer groeien, dan kunt u terecht bij de kapsalon. Anita & Patrick Kappers knippen uw haar dan weer in een mooie coupe. Deze knipbeurten van uw eigen haar vallen overigens niet meer onder de prijs van het haarwerk.

Vergoeding basisverzekering

In 2019 geldt vanuit de basisverzekering een standaard vergoeding van € 436,00 voor haarwerk. Alleen mensen die haarverlies hebben door een medische behandeling of door een ziekte komen hiervoor in aanmerking. Mannen die last hebben van alopecia androgenetica (‘klassieke kaalheid’ als reactie op mannelijke geslachtshormonen) zijn uitgesloten van deze vergoeding. De ziektekostenverzekering noemt dit: ‘op een natuurlijke manier kaal worden doordat u ouder wordt.

Eigen risico

Het vastgesteld eigen risico bij uw ziektekostenverzekering is in 2017 € 385,-. Daarnaast hebt u wellicht nog een vrijwillig eigen risico. Uw ziektekostenverzekering stuurt u geregeld een overzicht hoeveel eigen risico u al hebt gebruikt. Kijk dit even na, indien u precies wilt weten hoeveel u zelf moet betalen voor uw haarwerk.   Neemt u deze gegevens s.v.p. mee naar de eerste afspraak met Anita & Patrick.

Aanvullende verzekering?

Veel mensen zijn aanvullend verzekerd. Bent u aanvullend verzekerd? Dan staat in uw polis hoeveel uw verzekering vergoedt voor haarwerk.

Aftrekbaar van de belastingen

De kosten van uw haarwerk die voor uw eigen rekening zijn, kunt u bij uw jaarlijkse belastingaangifte opvoeren als ‘medische kosten’. Het gaat dus om kosten die  niet  vergoed worden door uw ziektekostenverzekeraar.

Van wie ontvangt u de factuur?

Sommige verzekeraars rekenen rechtstreeks af met uw haarwerkspecialist en sturen u vervolgens een nota voor de kosten die niet door de verzekering gedekt worden. Het kan soms wel drie maanden duren voor u deze nota krijgt.

Andere verzekeraars willen dat u direct het gehele bedrag voldoet bij uw haarwerkspecialist. U krijgt daarna van Anita & Patrick Haarwerken een factuur die u kunt indienen bij uw ziektekostenverzekeraar. De ziektekostenverzekeraar vergoedt vervolgens een deel van deze factuur, afhankelijk van hoe u verzekerd bent en hoeveel eigen risico u gebruikt hebt.

Vergoedingformulier

Om uit te rekenen hoeveel een haarwerk u kost. Vul dit schema in met behulp van de polis van uw ziektekostenverzekering.  Uw verzekering stuurt u geregeld een afschrift waarop te zien is hoeveel eigen risico u nog hebt open staan.

Prijs haarwerk

(vraag uw haarwerkspecialist of stel zelf een maximum)

Vergoeding via uw basisverzekering In 2018: € 431,00 -
Nog niet door u gebruikt eigen risico

(Kijk op laatste overzicht van uw verzekering)

+
Vergoeding via uw aanvullende verzekering

(Kijk in uw polis)

-
Totaal: uw eigen bijdrage voor uw haarwerk
Overige aankopen

(verzorgingspakket; sjaal/bandana/mutsje)

+
Totaal te betalen

Heeft u nog vragen?

Voor vragen kunt u contact met ons opnemen.

Openingstijden

Behandeling volgens of afspraak.

  • Maandag: gesloten
  • Dinsdag: 8:45 - 17:30
  • Woensdag: 8:45 - 17:30
  • Donderdag: 8:45 - 17:30
  • Vrijdag: 8:45 - 17:30
  • Zaterdag: 8:00 - 14:00

Een op u aangepaste openingstijd is in overleg mogelijk *

Contact

(043) 321 49 74

info@heeringshaarwerken.nl

Tongerseweg 118, 6214 BD Maastricht

06 2030 0436