Veelgestelde vragen

Haarwerken

Kan ik als man ook terecht bij Anita & Patrick voor haarwerk?

Ja, Anita & Patrick helpen ook mannen met haarwerk. Zij houden rekening met uw specifieke wensen.

Wanneer laat ik mijn eigen haar afknippen?

Staat u op het punt om uw eigen haar te verliezen door een medische behandeling, dan kunt u Anita & Patrick vragen het eigen haar voor u af te knippen. U kunt dit moment zelf bepalen.

Zij doen dit op een ‘mensvriendelijke wijze’ en gebruiken een schaar, geen tondeuse. Uw haar wordt zo kort mogelijk afgeknipt.

Veel cliënten stellen dit moment het liefst zo lang mogelijk uit. Ten eerste is er de hoop dat het eigen haar de behandelingen zal kunnen doorstaan. Ten tweede komt met het verlies van het eigen haar ook vaak het besef: ‘ja, ik ben echt ziek. Daar kan ik niet langer omheen.’ Maar haarverlies door bijvoorbeeld een chemokuur kan heel snel gaan. Opeens verliest u flinke plukken haar. Dan is het prettig als u snel bij Anita & Patrick terecht kunt.

Sommige mensen laten anderen weten dat ze een haarwerk dragen. Ze zeggen: “Voor een bril hoef ik me niet te schamen. Voor een haarwerk ook niet.” Anderen houden het liever geheim, bijvoorbeeld omdat ze niet willen dat hun haar of hun haarwerk onderwerp van gesprek is. Wilt u dat zo min mogelijk mensen weten dat u een haarwerk draagt? Plan dan uw knipbeurt op tijd, nog voor uw eigen haar te lijden heeft van uw medische behandelingen.

Overigens knippen Anita & Patrick uw haar gratis voor u af wanneer u bij hen een haarwerk besteld hebt. Dit kan, op het moment dat u dat wilt, natuurlijk rekening houdend met de openingstijden.

Op welk moment ga ik een haarwerk uitkiezen?

Maak tijdig een afspraak met Anita & Patrick om kennis te maken en een haarwerk uit te kiezen. Als er nog niet of nauwelijks sprake is van haaruitval door een medische behandeling kunnen ze goed zien hoe uw huidige kapsel is en welk type haar u hebt. Ook als u nog maar net te maken hebt met haaruitval door de haarziekte alopecia is het verstandig een afspraak te maken. De eerste twee afspraken verplichten u tot niets. Een door u gereserveerd haarwerk blijft kosteloos twee weken voor u beschikbaar. Daarna wordt het teruggestuurd naar de fabrikant.

Het is het prettigst om in alle rust een haarwerk uit te kunnen kiezen. Hoe meer tijd, hoe meer rust, hoe beter u een keuze kunt maken. Het vervaardigen van een haarwerk op maat kost natuurlijk tijd. Hoe meer tijd u hebt, hoe meer er mogelijk is.

Omdat haarverlies doorgaans met ziekte te maken heeft, is nu eenmaal niet alles te voorzien. Soms zult u heel snel een haarwerk nodig hebben. Ook in die situaties kunnen Anita & Patrick u helpen en staan zij voor u klaar.

Hoelang gaat mijn haarwerk mee?

Haarwerk slijt door dragen en wassen. Hoe intensiever u uw haarwerk gebruikt, hoe sneller het slijt. Werkt u bijvoorbeeld als kok in een keuken waar veel gefrituurd wordt, dan zult u sneller aan een nieuw haarwerk toe zijn doordat uw haarwerk meer te lijden heeft en vaker gereinigd moet worden.
Mensen met alopecia dragen hun haarwerk meestal intensiever dan mensen die bijvoorbeeld door kanker een haarwerk nodig hebben. De ervaring leert dat mensen die behandeld worden met chemokuren hun haarwerk thuis geregeld afzetten en bijvoorbeeld een mutsje of bandana dragen. Wie alopecia heeft zal dus vaker een haarwerk aanschaffen en/of kiezen voor een hogere kwaliteit haarwerk.
Kunsthaar gaat maximaal een jaar mee. Daarna dient u het te vervangen. Het scheelt natuurlijk als u de beschikking hebt over twee haarwerken die u afwisselend draagt. Haarwerk van echt haar kan wel 2 jaar lang gebruikt worden, afhankelijk van verzorging en gebruik.
Ook wanneer u uw haarwerk alleen gebruikt voor bepaalde optredens of feesten, is het aan beperkte slijtage onderhevig. Een ongebruikt haarwerk verzamelt stof en moet zo nu en dan gereinigd worden.

Kan ik mijn haarwerk overal en altijd dragen? Ook als ik fiets, zwem of hardloop?

Met een haarwerk is veel mogelijk maar het is en blijft een hulpmiddel. Gebruikt het dus met gezond verstand.

De chemische stoffen in zwembadwater zijn niet goed voor kunsthaar en ook niet voor natuurhaar. Indien u graag zwemt, is het verstandiger uw haarwerk af te zetten en een badmuts te dragen of te zorgen dat uw haarwerk zoveel mogelijk droogt blijft.

Hardlopen met een haarwerk is zeker mogelijk. Als het haarwerk goed is bevestigd, loopt u niet de kans dat u het kwijtraakt. Hardlopers transpireren echter veel en zullen hun haarwerk dus vaker moeten reinigen.

Loopt u buiten met harde wind en regen, gebruik dan een paraplu om uw haarwerk te beschermen net zoals u dat ook zou doen wanneer u met uw eigen haar net van de kapper komt. Fietsen bij slecht weer? Gebruik een capuchon of fietshelm om uw haarwerk te beschermen. Zelfs wanneer het haarwerk aan de voor- of achterkant opwaait is overigens meestal niet te zien dat u een haarwerk draagt.

Haarwerk hoeft niet vastgemaakt te worden aan de hoofdhuid of het resterende eigen haar. Maar het is wel mogelijk. Bijvoorbeeld met een speciale hoofdhuidplakker of met kleine metalen klemmetjes die verwerkt zijn aan de binnenkant van het haarwerk.

Kan ik mij haarwerk kosteloos teruggeven?

Hebt u een haarwerk besteld én is het voor u ingeknipt en bij u geplaatst, dan zijn er mensen voor u aan het werk geweest. Het haarwerk wordt dan uw eigendom en de kosten moeten Anita & Patrick bij u in rekening brengen, zelfs als u het haarwerk uiteindelijk toch niet zou willen dragen.

Bij behandeling met een chemokuur kunt u vaak op voorhand niet voorspellen of uw haar gaat uitvallen. Daarom is het mogelijk kosteloos een confectiehaarwerk te reserveren.  Het haarwerk blijft twee weken lang voor u in de salon. U laat het pas voor u klaarmaken en plaatsen zodra uw eigen haar begint uit te vallen. Het haarwerk wordt uw eigendom en u krijgt van Anita & Patrick een factuur. Blijkt uw haar echter níet uit te vallen tijdens de chemokuur, dan hoeft u geen kosten te maken voor een haarwerk.

De kennismakingsafspraak en de pasafspraak zijn altijd kosteloos en verplichten tot niets. Ze geven u de mogelijkheid een weloverwogen besluit te nemen of u een haarwerk wilt aanschaffen. Besluit u tot aanschaf van een haarwerk (confectie of maatwerk), dan tekent u een koopovereenkomst. Hebt u uw haarwerk eenmaal mee naar huis genomen, dan kan het helaas niet meer geruild worden. Zelfs niet als u het nog niet gedragen hebt. Een haarwerk is net als lingerie of een badpak een persoonlijk item dat niet teruggegeven kan worden.

Mijn haar groeit weer, remt een haarwerk de groei van mij eigen haar?

Al draagt u uw haarwerk dag en nacht, de groei van uw eigen haar zal er niet door geremd worden.

Mijn haar groeit weer, wanneer kan ik mijn eigen haar weer kleuren of permanenten?

Bent u uw haar kwijtgeraakt door de behandeling met cytostatica (chemokuren), maar begint het weer te groeien? Vraag uw behandelend arts dan wanneer u uw haar weer mag laten kleuren of permanenten. Uw hoofdhuid is namelijk de eerste tijd nog erg kwetsbaar. Anita & Patrick adviseren minimaal drie maanden wachttijd na de laatste kuur.

Ik heb zelf geen haarverlies maar wil haar doneren. Hoe gaat dat?

Hebt u geen last van haarverlies maar wilt u juist mensen met haarverlies helpen? Doneer dan uw eigen haar via Anita & Patrick. Zij zorgen dat het bij de Stichting Haarwensen terecht komt. Stichting Haarwensen helpt kinderen tot en met 18 jaar gratis aan een haarwerk van echt haar. Let op: Anita & Patrick kunnen alleen haar accepteren dat schoon en droog is en samengebonden is in een vlecht of staart van minimaal 25 cm (los gemeten) lengte. Het haar graag aanleveren in een stevige gesloten enveloppe. Stichting Haarwensen gebruikt geen geverfd haar en geen grijs haar. Hebt u nog een afgeknipte staart liggen? Zolang het haar soepel aanvoelt is ook dit haar goed te gebruiken.

Heeft u nog vragen?

Openingstijden

Behandeling volgens of afspraak.

  • Maandag: gesloten
  • Dinsdag: 8:45 - 17:30
  • Woensdag: 8:45 - 17:30
  • Donderdag: 8:45 - 17:30
  • Vrijdag: 8:45 - 17:30
  • Zaterdag: 8:00 - 14:00

Een op u aangepaste openingstijd is in overleg mogelijk *

Contact

(043) 321 49 74

info@heeringshaarwerken.nl

Tongerseweg 118, 6214 BD Maastricht

06 2030 0436