Verzorging

Verzorging

Uw haarwerk gaat langer mee als u het op correcte wijze opzet en afzet. Ook is belangrijk dat u het haarwerk op een standaard laat rusten wanneer u het niet gebruikt. En daarnaast is wassen en drogen belangrijk. Doe dit op de juiste manier.

Elk haarwerk wordt vuil door stof en huidvet. Ook sigarettenrook en dampen die vrijkomen wanneer u bijvoorbeeld kookt hebben effect op het haarwerk. Daarom dient u uw haarwerk geregeld te reinigen. U gebruikt hiervoor het haarverzorgingspakket dat u bij Anita & Patrick kunt kopen.

Afzetten

Begin bij de achterkant wanneer u uw haarwerk afzet. Dus eerst de achterkant van het haarwerk van het hoofd halen en daarna de voorkant. Zet het haarwerk daarna op de standaard of paskop. Zo blijft uw haarwerk mooi in model.

Wassen

Gebruik dus lauw water en controleer de warmte van het water met uw hand. Synthetisch haar is bijzonder gevoelig voor hitte. Maak het water dus beslist niet te warm. Echt haar,Vital hair en Cyber hair verdragen meer warmte.

Leg het haarwerk simpelweg 5 tot 10 minuten in handwarm water met een scheutje haarwerkshampoo. Niet wringen! Spoel het onder de kraan of douche uit, zodat het water van de kruin naar de haarpunten loopt. Vervolgens legt u het in handwarm water met haarwerkbalsem. Spoel daarna ook dit product uit het haarwerk.

Drogen en stylen

Dep het haarwerk na het uitspoelen voorzichtig droog met een handdoek. Hang het daarna te drogen op het haarwerkrekje dat u van ons krijgt bij de aanschaf van uw haarwerk.

Synthetisch haar droogt op de haarwerkstandaard en valt vanzelf in model. U hoeft er vrijwel niets aan te doen. Sterker, stylen met een hete krultang en warme föhn beschadigt het kunsthaar en is dus niet de bedoeling. Voor een natuurlijk effect kunt u een haarwerk, na het opzetten, met uw vingers in model brengen. Gebruik van kam of borstel is niet aan te raden. Het haarwerk beschadigt er gemakkelijk door en het effect is vaak stijfjes. Met een stylingproduct kunt u het haarwerk een natuurlijk effect geven.

Echt haar, Cyber hair en Vital hair kunt u na de wasbeurt eerst grotendeels laten drogen op het haarwerkrekje. Vervolgens kunt u het in model brengen met uw handen, een föhn, krultang etc. Dit type haar verdraagt warmte namelijk wel, in tegenstelling tot synthetisch haar. U moet er wat meer tijd in steken om het in model te brengen dan bij synthetisch haar het geval is. Maar, u hebt er ook meer mogelijkheden mee.

Haarwerk in de regen of bij zwemmen

Hebt u een haarwerk van synthetisch haar? Vermijd dan contact met water. U wast het natuurlijk, maar gebruik bij regen liever een paraplu of capuchon en ga er niet mee zwemmen. Echt haar, Cyber hair en Vital hair is veel minder gevoelig, maar verdient natuurlijk ook enige bescherming, zeker als het lang haar is. Laat het haar eerst drogen en breng het daarna in model.

Controle

Synthetisch haar dat tot over de schouder valt, slijt sneller. Laat het dus zo nu en dan door Anita & Patrick controleren.

Verzorgingsservice Anita & Patrick

Wilt u de verzorging van uw haarwerk uit handen geven? Dan kunt u het naar Anita & Patrick toebrengen en na een dag weer ophalen. Zij wassen en drogen het en brengen het weer perfect voor u in model. Daarnaast controleren zij het haarwerk op slijtage en repareren zij het indien nodig. De kosten van de verzorgingsservice hangen af van de staat waarin het haarwerk verkeert en van de lengte van het haar. Desgewenst kan het haarwerk tegen een kleine vergoeding ook bij u worden opgehaald en teruggebracht. Wist u dat u bij Anita & Patrick ook een abonnement kunt nemen voor de verzorging van uw haarwerk? Vraag er gerust naar!

Heeft u nog vragen?

Voor vragen kunt u contact me ons opnemen.

Openingstijden

Behandeling volgens of afspraak.

  • Maandag: gesloten
  • Dinsdag: 8:45 - 17:30
  • Woensdag: 8:45 - 17:30
  • Donderdag: 8:45 - 17:30
  • Vrijdag: 8:45 - 17:30
  • Zaterdag: 8:00 - 14:00

Een op u aangepaste openingstijd is in overleg mogelijk *

Contact

(043) 321 49 74

info@heeringshaarwerken.nl

Tongerseweg 118, 6214 BD Maastricht

06 2030 0436